­
­

Κεφτέδες απο μοσχάρι

By Νάντια Κ. - Αυγούστου 30, 2019

 
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά η μικρή μου είναι 12 μηνών και τα λατρεύει. Είναι πολύ μαλακά, και λόγω του σχήματος τους, είναι πολύ εύκολα στον χειρισμό τους από τα μωρά. Συστήνονται για baby led weaning από 6 μηνών, και φυσικά και για την υπόλοιπη οικογένεια. 


Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 ώρα


Υλικά
500gr μοσχαρίσιο κιμά
1 σκελίδα σκόρδο
Ένα μικρό κρεμμύδι ξερό
1 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κγ δυόσμο
1 μεσαίο αυγό
1 μπαγιάτικη φέτα από ψωμί

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα
  • Πλάθουμε το μείγμα σε πολύ μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, επάνω σε λαδόκολλα
  • Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να ψηθούν καλά
  • Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν




Σημειώσεις:
Για μωρά 6-8 μηνών, σερβίρουμε το κεφτεδάκι κομμένο στη μέση, και στο πλάι μπορούμε να βάλουμε ένα κομμάτι αγγουράκι περίπου 6-7εκ, κομμένο σε μπαστουνάκια. Για μωρά 8 μηνών και πάνω, κόβουμε τους κεφτέδες σε κύβους, βάζουμε ένα ολόκληρο αγγούρι κομμένο σε κομμάτια 6-7 εκ και έπειτα σε μπαστουνάκια, και στην άκρη μπορούμε να βάλουμε μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.

Συνταγή απο την μαμά Νάντια
Δείτε και άλλες συνταγές της, εδώ



  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια